wtorek, 17 czerwca 2014

Makaron z pieczonym dorszem i pesto pistacjowym

Lubicie zielony?
Ja bardzo! I tak oto zazieleniło się na talerzu.
Odkryłam ostatnio pesto pistacjowe i jestem nim kompletnie zachwycona.
Poszukajcie go koniecznie na półkach delikatesów i zabierajcie się za gotowanie makaronu!



Makaron z pieczonym dorszem i pesto pistacjowym
na 4 porcje
  • 300g makaronu
  • 400g dorsza
  • 4 łyżki masła
  • 2 szczypty soli
  • 1 łyżka siekanej bazylii
  • 250g mozzarelli
  • 4 łyżki pesto pistacjowego
  • kilka listków bazylii do dekoracji
Rozgrzewamy piekarnik do 200st.
Dorsza nacieramy solą i razem z masłem oraz bazylią pieczemy w rękawie 25 minut.

W tym czasie gotujemy makaron i kroimy w półplasterki mozzarellę.
Ugotowany makaron mieszamy z pesto i wykładamy na talerze.
Gdy ryba się upiecze, równo ją dzielimy i układamy na makaronie razem z mozzarellą.
Całość dekorujemy listkami świeżej bazylii.

Smacznego!






Pozdrawiam,
Praline

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i pozostawiony ślad.
Zapraszam ponownie ;)